JOSÉ LOU prémiové olivy ze španělské Aragonie
Příběh firmy Hijos de José Lou, silný jako kořeny olivovníků, je příběhem rodinné tradice, která se věnuje výhradně produkci a konzervaci oliv.
Její původ sahá až do třicátých let minulého století, kdy podnikavý José Lou Royo, otec a dědeček současných majitelů, otevřel ve španělské Zaragoze (hlavním městě Aragonie, jednoho ze španělských autonomních společenství) malý obchod s olivami. Později vytvořil sklad pro zpracování černých oliv.
V dnešní době je firma Hijos de José Lou konsolidována v oblasti balení, prodeje a distribuce oliv a zeleniny.
Produkty společnosti José Lou procházejí pečlivým procesem přípravy a uchování, tak aby uspokojili i ty nejnáročnější zákazníky. Olivy nakládají do výjimečných nálevů podle tradičních i moderních receptů.
Přestože olivy aragonského původu Empeltre jsou stále firemní srdcovkou, v současné době, další odrůdy oliv jako je například Arbequina ze severu Španělska, nebo Gordal či Mazanilla z jihošpanělské Andalusie doplňují široký sortiment, ve kterém krom oliv a tradiční nakládané zeleniny a špízů „banderillas“ nechybí ani paštičky či marmeláda z oliv.
Práce firmy Hijos de José Lou je naplněna úsilím tří generací, které byly schopny přenášet a sbírat rodinné dědictví, pracovat s nadšením před výzvami, které se neustále objevují, jít s doubou a reagovat na chutě nových trhů a přesto zůstat odlišnými. Tak jako vždy!